Skip navigation.

Hungarnet Díjátadó

Kilencedik alkalommal adták át a Hungarnet Díjat 2015. március 31-én a Networkshop konferencia nyitó ülésén Sárospatakon, az Eszterházy Károly Főiskola Comenius Karán.

2015-ben - sokéves kimagasló munkájáért -

Prof. Dr. Monok István DSc,  a Magyar Tudományos Akadémia  Könyvtár és Információs Központ főigazgatója

kapott Hungarnet díjat.

Tovább >>>

Gratulálunk Dr.Stefán Péternek kitüntetéséhez

2015. március 15-e alkalmából az NFM minisztere az elektronikus hírközlés területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységének és életpályájának elismeréseként a legmagasabb, miniszter által adható kitüntetést, Puskás Tivadar díjat adományozott Dr.Stefán Péter kollégánknak, igazgatóhelyettesnek. A díjat tegnap délután ünnepélyes keretek között adták át a Magyarok Házában.

NETWORKSHOP 2015

Networshop 2014 banner

2015. március 31. és április 2-a között kerül megrendezésre az NIIF Program keretében a NETWORKSHOP 2015 konferencia. A tutoriálokra 2015. március 30-án kerül sor.

 A rendezvény házigazdája a Sárospataki Eszterházy Károly Főiskola Comenius Kar.

Tovább >>>

Ismét regionális konferencia Lillafüreden

Újfent megrendezésre kerül a lillafüredi Regionális Informatikai Konferencia, a  felsőoktatási intézmények, a kutatóhelyek, vállalkozások,  IT területén elért eredményeinek ismertetésére megvitatására.

Tovább >>>

Miniszteri elismerés Dr. Fodor Zitának

Dr. Fodor Zita Ph.D, az NIIF Intézet gazdasági igazgatója, 2014 okt. 23-án kiemelkedő tevékenysége elismeréséül miniszteri elismerő oklevelet kapott Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztertől.

Hungarnet Díjátadó

Nyolcadik alkalommal adták át a Hungarnet Díjat 2014. április 23-án a Networkshop konferencia nyitó ülésén Pécsett, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában.

2014-ben - sokéves kimagasló munkájáért -

Dr. Tétényi István, az MTA SZTAKI tudományos munkatársa, és

Dr. Koltay Klára, a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár főigazgató

helyettese kapott Hungarnet díjat.

Tovább >>>

Elindult a BYTE projekt

A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet 2014. márciusától egy új nemzetközi projektben vesz részt.

Tovább >>>

Tájékoztatás az OpenSSL sebezhetőségéről (CVE-2014-0160)

Kritikus sebezhetőséget publikáltak a széles körben elterjedt OpenSSL szoftverben 2014. április 8-án (CVE-2014-0160, Heartbleed-hiba). A hiba kihasználásával a támadók hozzáférhetnek a kapcsolat titkosításához használt privát kulcsokhoz, melyekkel a teljes kommunikáció visszafejthető, és ennek folytán a forgalmazott érzékeny adatokhoz is. A hiba kihasználása viszonylag egyszerű és nem hagy nyomokat maga után.

Tovább >>>