Skip navigation.

Ismét regionális konferencia Lillafüreden

Ismét megrendezésre kerül a lillafüredi Regionális Informatikai Konferencia, a  felsőoktatási intézmények, a kutatóhelyek, vállalkozások,  IT területén elért eredményeinek ismertetésére megvitatására.

 

Tovább >>>

Elindult a BYTE projekt

A Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet 2014. márciusától egy új nemzetközi projektben vesz részt.

Tovább >>>

NETWORKSHOP 2014

2014. április 23. és április 25-e között kerül megrendezésre az NIIF Program keretében a NETWORKSHOP 2014 konferencia. A tutoriálokra április 22-én kerül sor.

A rendezvény házigazdája a  Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontja. (7624 Pécs, Ifjúság útja 20.)

Tovább >>>

Analóg/ISDN behívási szolgáltatás 2013.12.31 után már nem vehető igénybe

Az NIIF Intézet, mint a hazai oktatás, kutatás és közgyűjtemények informatikai és hálózati szolgáltatója folyamatosan igyekszik a felhasználói köre számára a legkorszerűbb szolgáltatásokat nyújtani. Ennek jegyében és a felhasználói igény megszűnése miatt Intézetünk az országos analóg/ISDN behívási szolgáltatás igénybevételét 2013.12.31 után már nem biztosítja.

Hungarnet Díjátadó

Nyolcadik alkalommal adták át a Hungarnet Díjat 2014. április 23-án a Networkshop konferencia nyitó ülésén Pécsett, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában.

2014-ben - sokéves kimagasló munkájáért -

Dr. Tétényi István, az MTA SZTAKI tudományos munkatársa, és

Dr. Koltay Klára, a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár főigazgató

helyettese kapott Hungarnet díjat.

Tovább >>>

Tájékoztatás az OpenSSL sebezhetőségéről (CVE-2014-0160)

Kritikus sebezhetőséget publikáltak a széles körben elterjedt OpenSSL szoftverben 2014. április 8-án (CVE-2014-0160, Heartbleed-hiba). A hiba kihasználásával a támadók hozzáférhetnek a kapcsolat titkosításához használt privát kulcsokhoz, melyekkel a teljes kommunikáció visszafejthető, és ennek folytán a forgalmazott érzékeny adatokhoz is. A hiba kihasználása viszonylag egyszerű és nem hagy nyomokat maga után.

Tovább >>>

Újabb HPC-hozzáférés pályázati lehetőség a PRACE DECI-12 keretében

A DECI-12 egy PRACE projekt által biztosított HPC erőforrás pályázati lehetőség, amelyen keresztül akár petaflop/s kapacitású európai szuperszámítógépekre lehet erőforrást nyerni. Az Intézet is elérhetővé teszi az európai országok számára szuperszámítástechnikai erőforrásainak egy részét a pályázat keretében.

A pályázat során komplex, innovatív problémák megoldásához lehet erőforrásra pályázni, amelyhez szükség van a gépek által nyújtott erőforrás mennyiségre.

Tovább >>>

Tanévnyitó a Kis Zsenik Klubjával Szegeden

Rendhagyó tanévnyitó természetismeret órát tart szeptember 6-án a Da Vinci Learning oktatási csatorna a szegedi Szent Györgyi Albert Agorában. Céljuk a természettudományos műveltség újszerű és élményközeli megalapozása. Újra megtekinthető lesz a Guinness rekorder citromerőmű is. Élőben közvetít a Videotorium. Bővebb információ itt